WAARDE TOEVOEGEN

25 januari 2018


Stel je voor

Je doet aan Werving en Selectie. Je hebt een kandidaat gevonden en gesproken. Hij of zij voldoet aan het wensenpakket van de opdrachtgever. Je besluit de kandidaat aan te nemen. Maar na drie maanden blijkt dat de nieuwe werknemer al weer vertrokken is. Of dat hij of zij toch niet voldoet.

Dus je gaat opnieuw aan de slag. Na een maand heb je je kandidaat gevonden en gesproken. Hij of zij voldoet aan het wensenpakket van de opdrachtgever. Je besluit de kandidaat aan te nemen. Maar na drie maanden blijkt dat de nieuwe werknemer al weer vertrokken is. Of dat hij of zij toch niet voldoet.

Dus je gaat opnieuw aan de slag. Na een maand heb je je kandidaat gevonden en gesproken. Hij of zij voldoet aan het wensenpakket van de opdrachtgever. Je besluit de kandidaat aan te nemen. Maar na drie maanden blijkt dat de nieuwe werknemer al weer vertrokken is. Of dat hij of zij toch niet voldoet.

In veel organisaties doen zijn vergelijkbare situaties voor. Iets loopt niet naar wens. En dan doen we het zelfde nog een keer. En nog een keer. En nog een keer. Ad Infinitum…

Maar: Als we doen wat we altijd hebben gedaan, dan krijgen we wat we altijd hebben gekregen. Hetzelfde.

 

Waarde toevoegen

Veranderen vraagt om veranderen. Op een andere manier kijken. Op een andere manier denken. Op een andere manier doen.

Die andere manier van kijken kan ik u bieden. Net als die andere manier van denken. Die andere manier van doen. Zodat u niet in herhaling valt. Geen geld weggooit. Waarde toevoegt, in plaats van waarde vernietigd.

Uit onderzoek blijkt dat

  • Investering in Organisatie-optimalisatie (processen, procedures, etc.) kan leiden tot een winst van 10-20%
  • Investering in mensen (training, coaching, etc.) kan leiden tot een winst van 20-30%
  • Investering in de ‘onderstroom’ kan leiden tot een winst van 50-100%

waarbij in dit geval ‘winst’ zowel een vermindering van de kosten kan betekenen, als een toename van de inkomsten. De genoemde investering is normaal gesproken beperkt tot € 125,- per uur. Afhankelijk van de aard van de investering en de complexiteit van het vraagstuk mag u uitgang van de volgende getallen[1] wanneer u met mij in zee gaat:

  Nocturlabium             Eigen Organisatie

  • Investering in Organisatie-optimalisatie:             32 uur                      28 uur
  • Investering in mensen:                                             16 uur                       08 uur
  • Investering in de ‘onderstroom’:                            08 uur                      06 uur

 

Een rekenvoorbeeld

In de onderneming werken 10 medewerkers aan het realiseren van een omzet van € 1.000.000 per jaar. De medewerkers ontvangen een gezamenlijk loon van € 350.000 per jaar.

De ‘opbrengst’ per medewerker is € 100.000 per jaar. De ‘kosten’ per medewerker bedragen € 35.000 per jaar. De ‘Return-on-Investment’ of ROI[2] bedraagt 185%.

Wanneer besloten wordt tot investering, en de effecten hebben een toename van de omzet tot gevolg, kan dit het volgende effect hebben:

 

Wanneer besloten wordt tot investering, en de effecten hebben een daling van de kosten tot gevolg, kan dit het volgende effect hebben:

 

Conclusie

Investeren in de effectiviteit en efficiency van de organisatie heeft in veel gevallen een overduidelijke opbrengst. Mogelijk in een stijging van de omzet. Mogelijk in een daling van de kosten. Maar ook overduidelijk is dat doorgaan op de ingeslagen weg onomstotelijk zal leiden tot kapitaalvernietiging.

En dat kan toch nooit de bedoeling zijn…

 


 

[1] minimaal-gemiddeld

[2] ROI = (Opbrengst – Kosten)/Kosten