BLIK

Op dit deel van de website vertel ik graag iets over die andere kant van mijzelf. Wie ik ben. Waar mijn wortels liggen. Waar mijn ‘overige’ belangstelling naar uit gaat. Wat ik doe ik het dagelijks leven. Kortom, wat voor mij belangrijk is.

 


 

Wie ik ben…

Ik ben geboren in 1960 als tweede zoon in een gezin van drie kinderen. Mijn vader was Gerard. Mijn moeder is Bep. Al vanaf het eerste moment dat ik de middelbare school binnenstapte, wist ik dat ik Geschiedenisleraar wilde worden. En wat daar voor nodig was. En aldus geschiedde. Middelbare school en daarna universiteit. Om uiteindelijk in het bedrijfsleven terecht te komen als (senior) project- en changemanager.

En sinds een paar jaar nu zelfstandig ondernemer.

 


 

Waar mijn wortels liggen…

Ik ben geboren in Emmeloord. Toen heette dat nog de Noordoostelijke Polder. Het midden van Nederland Maar tegelijkertijd aan de rand. Pionieren was het ‘werkwoord. Na een aantal jaar verhuisde ik met mijn ouders mee naar een ├ęchte uithoek: Zeeuws-Vlaanderen. Weer met de voeten in de klei. Maar nu met de blik gericht op het ├ęchte Vlaanderen. Aan de andere kant van de grens. En met het water van de Westerschelde als beperking.

 

Kijk hier voor meer informatie over de Noordoostelijke Polder

Kijk hier voor meer informatie over Zeeuws-Vlaanderen

 


 

Overige belangstelling…

In de tijd dat ik ‘de jaren des onderscheids’ begon te doorlopen, ontstond ook mijn belangstelling voor de muziek. Ik ontdekte heel veel verschillende soorten muziek. Maar de rode draad bleek de beheersing van het instrument te zijn. Het verschil tussen vakmanschap en meesterschap. Voordat je Meester kunt worden moet je eerst vakman zijn. Voordat je muziek kunt maken, moet je eerst het instrument beheersen. En dan is er heel veel bijzondere muziek te vinden. Van Bach en de Dijk. Via Hazes en Mozart. Tot Yes en Zappa.

 

Kijk hier voor meer informatie over Bach

Kijk hier voor meer informatie over de Dijk

Kijk hier voor meer informatie over Hazes

Kijk hier voor meer informatie over Mozart

Kijk hier voor meer informatie over Yes

Kijk hier voor meer informatie over Zappa

 


 

Wat ik verder doe…

Samen met mijn vrouw zorgen we al weer heel wat jaren voor kinderen van anderen. Kinderen die niet thuis kunnen opgroeien. Tijdelijk of langdurig. Om wat voor reden dan ook. Omdat ouders aangeven niet voor ze te kunnen zorgen. Omdat de instanties ingrijpen. Omdat gezond en veilig opgroeien in het gedrang komt. We noemen dat pleegzorg. Wij zijn dan pleegouders. De kinderen noemen we pleegkinderen.

 

Kijk hier voor meer informatie over Pleegzorg

 


 

Kijk voor actuele informatie hier.