ZAKELIJK

Om voor uw organisatie écht het verschil te kunnen maken is maatwerk gewenst. Immers, uw situatie is uniek. En daarom vraagt dat om unieke oplossingen. Een aanpak die aansluit bij uw situatie.

Toch geef ik u graag een gevoel van een aantal mogelijkheden. Mogelijkheden die veel en vaak voorkomen.

 

Organisatieadvies en ondersteuning

Wat is er in uw organisatie aan de hand? Hoe kan de organisatie zo worden gevormd, dat het probleem wordt aangepakt? En hoe moet de organisatie eruit zien als we gaan fuseren? Hierover geef ik u advies. En ik kan u ook ondersteunen bij de implementatie van dat advies.

 

Procesanalyse en herontwerp

Opnieuw naar de processen in uw organisatie kijken kan heel verfrissend zijn. En toegevoegde waarde hebben. Wat doen we? Waarom doen we dat? Waar moet het toe leiden? Het beantwoorden van deze vragen laten al snel de verbetermogelijkheden zien. Implementatie van deze mogelijkheden zorgt voor een efficiëntere en effectievere organisatie.

 

Organisatie Dynamiek

Organisaties zijn als levende wezens. Gecreëerd door mensen die er werken met een bepaald doel. Deze mensen nemen allemaal hun eigen achtergrond mee. Ook heeft de organisatie een ‘bestemming’, een doel. Een dynamisch geheel ontstaat wanneer al deze elementen samenkomen.

Soms ontstaan er problemen. Vaak is niet duidelijk wat er aan de hand is. Onderzoek naar wat ‘in de onderstroom’ afspeelt kan oplossingen bieden.

Kijk voor meer achtergrond hier.

 

Coaching

Als werkgever wil je bevlogen werknemers. Werknemers die werken met passie en plezier. Deze werknemers zijn productief en enthousiast. Ze leven gezond. Ze weten om te gaan met stress. Ze hebben een goede balans tussen werk en privé. Volgens de laatste onderzoeken voldoet slechts 15 tot 20% van de werknemers aan deze kwalificatie. Bij al deze werknemers helpt coaching om hun bevlogenheid terug te vinden.

Coaching doe je individueel. Het is bedoeld om vaardigheden en kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het helpt te ontdekken wie je bent. Waar je in het leven warm voor loopt. Welke talenten je hebt meegekregen. Hoe je die ten volle kunt inzetten.

 


 

Kijk voor actuele informatie hier.