SYSTEMISCH BEKEKEN

Met SYSTEMISCH BEKEKEN geef ik Opleidingen en Trainingen, Workshops en Werkplaatsen.

Opleidingen en Trainingen hebben tot doel Kennis en/of Vaardigheden aan te leren. Deze kennis en vaardigheden zijn gebaseerd op Systemisch Denken en Werken.

In de opleiding Toegepaste Systemische Kennis wordt kennisgemaakt met de (theoretische) beginselen van het Systemisch Werk in families en organisaties. Vijf thema’s komen aan de orde: Overview, Insluiten, Ordenen, Uitwisselen, Integreren. Vanuit de kennis wordt de overstap gemaakt naar aantal werkvormen. De opleiding beslaat 5 avonden. De doorlooptijd is 5 weken. Iedere bijeenkomst wordt één onderwerp behandeld.

De kosten voor deze opleiding bedragen € 125,- per persoon.

 


 

De Opleiding Toegepaste Systemische Vaardigheid maakt de beweging precies andersom; Begonnen wordt met een kennismaking met de verschillende Systemische werkvormen. Denk hierbij aan Opstellingen of werken met Vloerankers. Indien nodig worden de theoretische begrippen worden verkend. Deze opleiding beslaat 3 avonden met een doorlooptijd van 5 weken.

De kosten voor deze opleiding bedragen € 125,-

 


 

Tijdens Workshops wordt één specifiek onderwerp behandeld. De onderwerpen hebben een actuele maatschappelijke relevantie. De workshops zijn compact en beslaan één dagdeel (ochtend, middag of avond).

  • Systemisch Afscheid nemen: Een goed afscheid is het halve werk. Het maakt écht beginnen aan iets nieuws mogelijk.
  • Systemisch CV: Wat schrijven we nooit op in ons CV? Is dat dan niet belangrijk?
  • Omgaan met ernstige ziekte of ongeval. Hoe kan je een traumatische gebeurtenis een plaats geven in je leven?

De kosten voor genoemde workshops bedragen € 55,- per workshop.

 


 

Ik organiseer iedere derde dinsdag van de maand een Systemische Werkplaats. Een werkplaats is een bijeenkomst van mensen. Deze mensen hebben belangstelling hebben voor een onderwerp. En ze zijn bereid dat onderwerp samen met anderen verder te onderzoeken.

De Thema’s zijn wisselend en gebaseerd op de actualiteit. We kijken dan natuurlijk vanuit systemisch perspectief en onderzoeken aspecten als ‘wie horen erbij’, ‘wie komt eerst’ en ‘welke prijs moet worden betaald’ etcetera. Steeds in relatie tot het onderwerp. Kennis van of ervaring met Systemisch Werk of Opstellingen is niet noodzakelijk.

Deelname is gratis; een bijdrage voor koffie of thee wordt op prijs gesteld.

 


 

Kijk voor actuele informatie hier.

Voor een overzicht van de geplande bijeenkomsten, klik hier.